Minnelunden ved Kjelsbu. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Minnelunden ved Kjelsbu. Foto: Bjørn Heidenstrøm

  • Sykkel eller vandring
  • Sykkelturen t/r Sætre er på 19,7 Km
  • Gåturen t/r Grønsand Gård / Storsand er på ca 10 Km (følg sykkelturen)
  • Gåturen t/r Sætre via Grytnes via Hestehagdammen er på 16 km
  • Høyeste punkt ved Kjellsbu er 329 moh

En tur til en katastrofe:
Dette er turen til Minnelunden i skogen ved Kjellsbu og Vardåsen. En bratt gåtur som tar deg til dramatiske hendelser. Fin bom- og skogsbilvei fra Grønsand Gård og kort sti til Minnelunden fra samme veien ved Kjellsbu . Velger du sykkel og tunge gir så får du melkesyre fra Sætre på 1 moh til toppen som er på 329 moh. Du kommer tilbake via Burveien og hyttefeltet hvis du tar rundturen mot klokka.

Zoom og klikk deg inn på kartet under:

Du finner et lite skilt  mot minnelunden ved Kjellsbu. Skiltet er på høyre side på veg oppover, det er lite, og det viser vei til en liten sti som snor seg innover mot Minnelunden.
Minnelunden er reist der ulykken skjedde 19. november 1949. En fin fysisk markering som fortsatt er der for de 34 menneskene som omkom, hvorav 27 jødiske barn. En overlevende, 12 år gamle Isac Allal ble funnet i halepartiet. Barna var på vei til Norge for å gjenvinne sin helse (de hadde tuberkulose). Flyet, de omkommende, og Isac Allal ble funnet her etter 2 1/2 døgns leting.

Kontrast:
Det er en fin tur og som kan putte dine egne dager i en god kontrast. Det er en plass hvor man får perspektiv. Noen synes kanskje det er ett håpløst mål for en overnatting. Andre kan trenge litt historisk balast og synes det er ett fint turmål.

Nå vet du hvor det er og hvordan du kommer dit.

 

Med vennlig turhilsen

Hurum kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder