Utsikten fra Kinnartangen  mot Verpen. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Utsikten fra Kinnartangen mot Verpen. Foto: Bjørn Heidenstrøm

  • Superfin og kort tur på 2,2 km tur/retur
  • Kyststi
  • Skog og fjord

En av Hurums korteste og fineste turer er på  «Kinnartangen» og du kjører (eller sykler hvis du vil) opp på Storsandtoppen, og tar til venstre (hvis du kommer fra Sætre) ned «Færgetadveien». Ca 700 meter fra fjorden så tar du første (og eneste) grusveg til venstre (merket pil med: «Fiskerhytta»). Etter ett minutt på denne smale og trange grusveien så er du ved veiens ende og på en parkeringsplass. Parkeringsplassen innehar også skilt over Hurum med sine stier og severdigheter.

Ut fra parkeringsplassen deler mulighetene seg seg i tre valg: 1. Til venstre og til innerste strand i Sandspollen (ca 250 m) 2. Rett frem til Fiskerhytta og neset som stikker ut midt i pollen og 3. Den vegen til høyre som du skal gå. Den stien bringer deg til Kinnartangen som er innseilingen til Sandspollen, og i tillegg er det videre kyststien mot «Slottet» og «Muren».

Stien går mye- og parallelt 10- og 20 meter fra vannet. Skogstien stopper etter litt på en liten høyde med åpning mot sjøen med to stk utetoaletter. Du har nå kommet til en av utallige ankringsplasser i Sandspollen og allerede her har du full oversikt over sjø- og båtliv. Hold deg langs sjøen så ser du at stien fortsetter. Alle stier på høyden ender på samme plass og du kommer til turens mål og kartpunktet som er Kinnartangen.

Du får en fantastisk utsikt fra svabergene. Mot venstre ser du mot innseilingen til Sætre og videre i bak mot Gråøya og Slemmestad. Håøya ruver majestetisk i midten. Til høyre for Håøya dukker Oscarsborg opp og videre bak den ser du Drøbak og innseilingen mot Oslo i Oslofjorden. Måkene leker og er du forsiktig så ser du ofte skarv. Hvis du kaster en lett sluk mot skjæret 30 meter fra tuppen av Kinnartangen så kan det bli jubel. Dette er plassen som mange fiskere mener er en av de beste plassene for sjøørettfiske i hele fjorden.

Zoom og klikk deg inn på kartet:

 

 

Med vennlig turhilsen

Hurum kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder