Stikkvannshytta. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Stikkvannshytta. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Stikkvann og Stikkvannhytta er nok Hurums mest besøkte turmål. Fra skogsveibommen etter Sætre Ungdomskole er det  5 km med oppoverbakke til Stikkvanshytta og nystekte vafler om vinteren. Hytta kan bli dampende full om vinteren,men om sommeren er den ikke helgeåpen.

Det er flere «innganger» til dette turmålet:

A)  Sætresiden, rett etter Ungdomskolen/ idrettshallen hvor det er preppet for støvler, sykkel og ski.

B)  Semsporten med er støvler/ski.

C) Hvis du vil prøve deg på ett lengre strekke med Sætre – Stikkvann –og videre til  Filtvedt  eller vice verca . Her velger du igjen ut fra årstid med støvler/ski og med sykkel hvis du tåler litt rulling og bæring av sykkel i 1,9 km mellom Stikkvann mot f Filtvet .

D) Fra Storsandtoppen og Grønsand Gård som også er ski/støvler og med sykkel hvis du tåler litt bæring/rulling.

E) Fra Åros med ski eller et nærmere skiturpunkt som er parkeringen ved Mørkvann.

Stikkvann er et knutepunkt. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Stikkvann er et knutepunkt. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Zoom og klikk deg videre for kart og mer informasjon:

Hurum Turistforening sørger for et velpreparert løypenett i marka som tilknyttes tettstedene Tofte, Filtvet, Storsand, Sætre, Klokkarstua/Verket og Kana/Holmsbu. De bidrar også til at lysløypene i kommunen blir preparert.

Hurum Turistforening eier og drifter den berømte Stikkvannshytta. Utenom vintersesongen leies hytta ut til lag og foreninger. De arrangerer årlig Stikkvannsrennet, Stikkvannstrimmen og Stikkvannsmarsjen og  alle deres arrangementer er gratis og åpen for alle.

Ett medlemskap støtter godt arbeidet som blir utført og Facebookgruppen til Hurum Turistforening kan fortelle:

«Allerede i 1943 ble det besluttet å bygge en turisthytte for å stimulere folk til å komme seg ut i helgene samt å få inn litt inntekter på kiosk salg. Stein til grunnmuren er sprengt ut av fjellet ved Stikkvannskollen og transportert med hest og slede. Mens tømmeret til hytta er tatt ut i nærheten av vannet»

Kartet under er av skiløyper. Alle vandrerutene fra Sætre, Grønsand, Semsporten, og Filtvetsiden er god merket og skiltet.

 

Med vennlig turhilsen

Hurum kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder